Creastudio Nancy-

Jocelijne Design-

Lawn Fawn

Tweeling/ Twins Giggle Baby’s 6002/1450

Hi allemaal,

Vandaag een kaartje met de Giggle Baby’s van Jocelijne Design!

De babies op de kaart bewegen naar links en weer recht.ย 

Als eerste maakte ik de achtergrond met distress oxide inks: Mermaid Lagoon en Cracked pistachio. Nadat ik deze achtergrond had gemaakt kreeg deze nog wat spetters. Ik legde de achtergrond aan de kant en startte met de baby’s.

Ik maakte beide baby’s hetzelfde op wat verschil in kleding en kleur na. Van de set gebruikte ik alles op de kaart behalve het tutje van de speen want die hebben beide baby’s in ๐Ÿ˜‰

Daarna was het tijd voor het mechanisme om de baby’s te laten bewegen. De foto die je hieronder ziet is het uiteindelijk niet geworden, wat het wel is geworden heb ik helaas niet op de foto ( vergeten in de creamodus) maar ik zal je er doorheen praten.Zoals je kunt zien is er een basis strook, daarop staan 2 ‘poten” die weer aan elkaar bevestigd zijn met een andere basis strook. Op alle bevestigingspunten zit een splitpen. ( mini brad) Dit is de basis van het mechanisme. Deze ‘hefboom’ kun je in principe op elke maat maten zolang het maar niet zichtbaar is op je kaart, ook niet in bewegende stand.

Het uiteindelijke ontwerp is bijna het zelfde geworden, echter heb ik de hefboom verhoogd en de strook in het midden weggelaten zodat ik in het midden van de twee ‘poten’ย  een extra brad kon plaatsen. Dus zoals de middelste foto laat ziet is het principe hetzelfde, alleen de poten zijn langer gemaakt en GEEN basisstrook in het midden maar boven op de poten.

Ik plaatste de hefboom op een basis kaart en bevestigde deze vast, let op, je gebruikt hiervoor de middelste brads van de staande poten. En je plakt de hefboom zelf verder niet vast, ook de basis strook niet.ย Ik plaatste de achtergrond op de hefboom en drukte op de brads, hierdoor wist ik waar ik op de achtergrond een gaatje kon uit stansen. Hiervoor gebruikte ik de ‘knot’ van Anna en Tim 6002/1320. Op gelijke afstand van elkaar en op de plek van de mini brads stanste ik beide cirkeltjes uit. Met foam blokjes van 3 mm bevestigde ik de achtergrond op zijn plek. Op de plek van de gaatjes bevestigde ik ook foam blokjes en hierop plakte ik de baby’s. Nu kunnen ze bewegen, kijk maar op het filmpje!

Daarna was het tijd om de kaart verder aan te kleden, ik gebruikte hiervoor de sterretjes en hartjes die ook bij de Giggle baby’s zitten. De beide jongens kregen een flesje en een rammelaar.ย Ook gebruikte ik van de Rainbow set 6002/1195 het wolkje en deze stanste ik 2 keer uit met Pixiedust cardstock van Lawn Fawn. Deze werden onder de baby’s geplaatst. De sentiment maakte ik met zwart cardstock en stempelde de tekst met Harold’s ABC van Lawn Fawn LF 317: Hoera, een tweeling! met witte embossingpoeder en verhitte deze met de heattool. Hierop plakte ik ook foamblokjes en bevestigde deze op de kaart. Nadat alles op zijn plek zat gebruikte ik nog een glitterpen van Spectrum Noir en nuvo glitter drops blue lagoon.

De gehele kaart plaatste ik weer op een stukje lichtblauw cardstock en deze weer op een cardbase op maat gemaakt. De gehele kaart is gebaseerd op de hefboom dus een echt ‘handmade’ kaart ๐Ÿ˜‰

Dit was hem weer vandaag, tot de volgende kaart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *